• ʻaoʻao_banner

Feng Huang Dan Cong

Ua kaulana ʻo Feng Huang Dan Cong kī no kona nani, kala, ʻala a me ka ʻono ʻono.

ʻO keʻano nani - pololei, momona a me kaʻaila

Aromatic - nani a kiʻekiʻe ka ʻala pua maoli

Ka waihoʻoluʻu Jade - emperor ʻōmaʻomaʻo a me ka ʻōpū ʻōmaʻomaʻo me nā ʻaoʻao ʻulaʻula o ke kumu lau

ʻono ʻono - waiwai, ʻono, hōʻoluʻolu a ʻono

ʻO ka ʻalani-melemele maʻemaʻe a me ka ʻulaʻula ʻulaʻula, ʻo ka ʻōmaʻomaʻo ʻōmaʻomaʻo-opu ʻulaʻula lau kumu lau a me ka ikaika kūpaʻa kūʻokoʻa ʻo ia ke kala kūʻokoʻa, ka ʻala a me ka ʻono o Feng Huang Dan Cong.Ma waho aʻe o nā hiʻohiʻona i luna, loaʻa iā Feng Huang Dan Cong kahi 'mauna nani' kūikawā.

No ke aha i kapa ʻia ai ʻo Feng Huang Dan Cong?

Hana ʻia ʻo Feng Huang Dan Cong ma Phoenix Town, i kapa ʻia ma hope o Phoenix Mountain.

Wahi a ka moʻolelo, i ka hopena o ka Southern Song Dynasty, ua holo ʻo Song Emperor Wei Wang Zhao Bing i ka hema ma o ka mauna ʻo Wudong, make wai, ua hāʻawi ka poʻe mauna i ka ʻulaʻula Yin tea soup, inu ia e kinai i ka makewai, hāʻawi i ka inoa 'Song tea. ', i kapa ʻia ma hope ʻo 'Song seeds'.

Ma hope mai, i mea e hoʻomaikaʻi ai i ka maikaʻi o ke kī, ka hoʻokō ʻana i ka ʻohi hoʻokahi, ʻo ka ʻōnaehana kī hoʻokahi, aia ma mua o 10,000 maikaʻi loa nā kumulāʻau kī kahiko he ʻano koho hoʻokahi, i kapa ʻia ʻo Feng Huang Dan Cong.

Aia ma mua o 80 mau kānana o Feng Huang Dan Cong

Kapa ʻia ma muli o ko lākou ʻala -

E like me ka orchid meli, ka māla melemele, ka orchid zhi, osmanthus, magnolia, kinamona, ʻalemona, pomelo, nightshade, ginger.

Kapa ʻia ma hope o ke kūlana lau -

E like me ka lau mauna eggplant, ka lau hua waina, ka lau ʻohe, ka ʻōpala, etc.

Wahi kumu

ʻO Chaoan District, Chaozhou City, Guangdong Province, nā huahana hōʻailona ʻāina o Kina.

Semi-fermented Oolong kī

He waiwai nui ʻo Feng Huang Dan Cong i nā amino acids, nā huaora, nā polyphenols a me nā alkaloids, i waena o nā polyphenols kī i ka hopena anti-radiation a hiki i ka 30%.

Kumu Moolelo

Wahi a nā moʻolelo o Chaozhou Prefecture, ua hoʻomaka ʻo Feng Huang Dan Cong i ka hope o ka Southern Song Dynasty a he mōʻaukala ʻoi aku ma mua o 900 mau makahiki.Aia ma mua o 3,700 mau kumulāʻau kī kahiko ma Chaozhou City me ka ʻoi aku o 200 mau makahiki, a ʻo kekahi o lākou ʻo 'Song tea' me ka ʻoi aku o 600 mau makahiki.

Kangxi iwakāluakūmālima makahiki (1687), "Rao Ping County" loaʻa: 'lawelawe Zhao mauna, i loko o ke kalana (i ka wa a puni ka Ping County hoonoho iho la ekolu Rao kulanakauhale) kanakolu mile komohana hema, eha manawa hui pua hoʻokūkū hōʻike, no hoi i ike. haneri pua mauna, na kamaaina kanu kī ma luna o laila, Chao County i kapaia lawelawe Zhao kī ', a mooolelo 'kokoke a puni i loko o ka haneri pua, Phoenix Mountain oi kanu, a me kona huahana mea, aole ino.Kangxi "Chaozhou Prefecture" i hoʻopaʻa 'ia: 'ano Fengshan kī maikaʻi, no hoi ao E lawelawe Zhao mauna kī'.


Ka manawa hoʻouna: Mar-14-2023
WhatsApp Online Chat !